Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 17. 6. (VS ČR) – V pořadí třetí běh programu Vnímám i Tebe proběhl ve Věznici Všehrdy. Tentokrát jej dokončili všichni přihlášení z řad odsouzených ve vysokém a středním stupni zabezpečení. Program probíhal pod vedením proškolených lektorů z řad odborných zaměstnanců Věznice Všehrdy.

Program vychází z principů restorativní justice.  Obsah programu je zaměřený na zvýšení odpovědnosti pachatele za spáchaný trestný čin a posílení empatie vůči oběti. Účastníkům programu pomáhá rozumět dopadům svého jednání na oběti, jejich blízké, ale i na ně samé, jejich rodinu a společnost. Vede je k zamyšlení nad svými postoji a hodnotami, které vedly až ke spáchání trestné činnosti a převzetí zodpovědnosti za vlastní jednání a hledání možné nápravy vůči oběti i společnosti.

Probíhal v termínu od 7. března, kdy byl proveden výběr celkem 8 odsouzených ze standardních oddílů středního a vysokého stupně zabezpečení. Trval celkem 13 týdnů a dne 11.června byl ukončen slavnostním předáním certifikátů z rukou 1. zástupce ředitele věznice Jana Březiny.

jv, var

Sdílet článek

Facebook
Platforma X