Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 28. 5. (VS ČR, ŠVS) – Školské vzdělávací středisko ve Věznici Všehrdy dostane nové dřevoobráběcí stroje. Budou sloužit žákům (odsouzeným), kteří se připravují na budoucí povolání v oboru truhlář. Firma je dodá do konce září tohoto roku.

Minulý týden bylo na Školském vzdělávacím středisku (ŠVS) v Rýnovicích úspěšně ukončeno výběrové řízení, na pořízení nových strojů do truhlárny ŠVS Všehrdy. V něm vyhrála rakouská firma Felder, která dodá „na klíč“ tři nové dřevoobráběcí stroje v hodnotě bezmála 1,6 miliónu korun. Tyto špičkové stroje nahradí již morálně zastaralé a poruchové původní dřevoobráběcí stroje, které ještě pamatují rozjezd učebního oboru truhlář. Moderní zařízení vyřeší velmi špatnou dostupnost náhradních dílů a s tím spojený komplikovaný servis současných zastaralých zařízení. Největším bonusem je však podstatné zvýšení bezpečnosti práce na naší truhlárně a snížení hlučnosti o více než 50 %. Významným faktorem je samozřejmě i úspora elektrické energie.

Srovnávací a tloušťkovací fréza a formátovací pila Kappa tvoří základ každé běžné průmyslové truhlárny. Naši žáci tak dostanou možnost pracovat na nejnovějších truhlářských strojích, což zvýší jejich uplatnitelnost na trhu práce po jejich propuštění z výkonu trestu.

Jsme velmi rádi, že vedení SOU zajistilo dostatek finančních prostředků na modernizaci naší truhlárny.

autor: L. Řezníček

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X