Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VINAŘICE 6.března (VS ČR) - V rámci své cesty po Středočeském kraji navštívil prezident Petr Pavel i Věznici Vinařice. Během prohlídky věznice se seznámil s pracovními činnostmi, vzděláváním a dalším penitenciárním působením na odsouzené. Zajímal se i pracovní podmínky zaměstnanců Vězeňské služby.

Do věznice dorazil prezident v doprovodu hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové krátce po půl šesté. Byli přivítáni Generálním ředitelem Vězeňské služby Simonem Michalidisem a ředitelem věznice Valdemarem Kropáčkem a ihned vyrazili přímo do areálu věznice. Nejdříve si prohlédli učebny Středního odborného učiliště, které dlouhodobě v prostorách věznice působí, a kuchyňku kde probíhá odborná výuka. Následně se podívali na jeden z oddílů, kde jsou ubytování vězni, konkrétně na oddíl s terapeutickým programem zaměřeným na odsouzené s násilnou trestnou činností. Zastavili se na skupinovém setkání odborných zaměstnanců věznice a odsouzených, kde probíhala aplikace tohoto programu. Pak se přesunuli na největší pracoviště odsouzených přímo ve věznici, které provozuje společnost A - Giga. Jedná se o callcentrum s nabídkou marketingových služeb. Měli možnost seznámit se s bezpečností celého provozu a věznice. 
Po přibližně hodinové prohlídce věznice opustil prezident spolu s hejtmankou areál věznice. Oba ocenili náročnost práce ve vězeňství a profesionalitu všech zaměstnanců.
-ivs-

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.