Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 18. a 19. září 2018 se ve Věznici Valdice uskutečnilo společné dvoudenní cvičení psovodů ozbrojených složek, zaměřené jak na možný výskyt omamných a psychotropních látek v prostorách věznice, tak i na nácvik obrany psovoda. Cvičení se účastnili psovodi Vězeňské služby Věznice Valdice, Bělušice, Stráž pod Ralskem, Kynšperk nad Ohří, Vazební věznice Litoměřice, Celní správy ČR, Vojenské policie ČR a Policie ČR.

Jak probíhalo cvičení psovodů přibližuje Alena Dragounová, psovodkyně valdické věznice:

„První den cvičení psovodů specialistů byl zaměřen na provádění pachových prací. Prohlédnuty byly ložnice odsouzených na ubytovnách, dále pracoviště odsouzených včetně jejich šaten. Všestranní psovodi se věnovali nácviku obran psovoda v okolí rekreačního zařízení Tužín. Druhý den byl zaměřen na teorii a specialisté prováděli plošné vyhledávání omamných a psychotropních látek, které je jednou z disciplín při přezkušování speciálních protidrogových psů, všestranní prováděli průzkum venkovního terénu, revíry, s vyhledáním pachatele.

Tato akce nebyla ojedinělá, vzhledem k typu věznice zvýšená ostraha, jsou prohlídky věznice prováděny v relativně pravidelných intervalech a přispívají k bezpečnosti věznice.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.