Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Valdice – 14. září (VS ČR) – Výroba hraček a didaktických pomůcek v rámci speciálně výchovných aktivit pro děti v mateřských školkách a speciálních zařízeních má ve valdické věznici již několikaletou tradici. Na začátku nového školního roku hračky putovaly do liberecké školky „Pod Ještědem“.

Pojítkem obou světů je vlastně rozvoj logického myšlení, rozšiřování představivosti, ale i jemné motoriky. I když odsouzení mají návod k výrobě didaktických pomůcek, je každá originálem. Do každé se totiž vtiskne zručnost a představivost tvůrce. Pro některé z nich je to první věc, kterou vyrobí a která bude někomu dalšímu k užitku i  radosti. Pro děti ve školce jsou pomůcky a hračky využívány též v rámci výchovných a vzdělávacích bloků a vedou i k rozšiřování motorických schopností. Děti měly z výrobků velkou radost a hned je všechny vyzkoušely.

Odsouzení, kteří se podílí na výrobě těchto pomůcek, v sobě objevují manuální zručnost a ví, pro jakou cílovou skupinu pomůcky vyrábí. Vidí v této činnosti smysl a uvědomují si, že výsledkem jejich práce bude pomoc a radost dětem. Bonusem je i upevňování pracovních návyků a dokončení započaté činnosti.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.