Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE, 18. září (VS ČR) – Moderátoři Barbora Černošková a Jakub Szántó z České televize přišli mezi valdické žáky Školského vzdělávacího střediska.

Sporťačka Barbora Černošková, propagátorka Běhu se žlutou stužkou, jezdí do věznic pravidelně a ve Valdicích nebyla poprvé. Tentokrát ji doprovázela známá tvář televizního reportéra Jakuba Szántó, který působil jako zahraniční zpravodaj České televize na Blízkém východě. Moderátoři nemohli, v doprovodu Zdeňka Bartoně, vedoucího ŠVS, Josefa Polcera, ředitele SOU a kaplana Pavla Zvolánka, vynechat prohlídku dominanty věznice kostel Sv. Josefa.

Valdičtí studenti se během téměř dvouhodinové napínavé besedy mohli blíže seznámit s prací zahraničních zpravodajů a zeptat se na některé zajímavosti spojené s touto atraktivní profesí.  Jakub Szántó přinesl nejaktuálnější informace, zprostředkoval dramatické zážitky z frontových linií, míst teroristických útoků i státních převratů a revolucí. Byl na místech, o kterých se nám ani nezdá. Prozradil velmi důležitý poznatek z cest: „Zvířeti neutečete, musíte být jen rychlejší, než kolega…“.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.