Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 22. června (VS ČR) – I ve věznici uspěly některé odsouzené ženy s vyznamenáním. Studiu v učebních oborech se v letošním roce věnuje úspěšně celkem 45 odsouzených žen. Smysluplně tak využívají svůj čas a zvyšují tak své šance na uplatnění se na trhu práce po návratu z výkonu trestu.

Z rukou ředitele Středního odborného učiliště Josefa Polcera a 1. zástupce ředitelky věznice Jana Doležala si ve čtvrtek 22. června převzalo výuční listy celkem 21 studentek z Učebních oborů Šití prádla a Provozní služby. V průběhu měsíce června složily ženy závěrečnou zkoušku z písemné, praktické a ústní části. Písemnou část zpracovávaly elektronickou formou, kde všechna zadání byla vygenerována z tzv. databanky úkolů. Praktická část se odlišovala podle toho, do kterého učebního oboru byly ženy zařazeny.  V Učebním oboru Šití prádla měly ženy za úkol zhotovit podpasovou zástěru s členícími prvky a v Učebním oboru Provozní služby zhotovovaly 1 ks utěrky se svislým poutkem, 1 ks utěrky s vodorovným poutkem a dále připravovaly kuřecí smažený řízek v trojobale s vařeným bramborem a na závěr moučník.

Celkem úspěšně vykonalo závěrečnou zkoušku 22 žen. Jedna ze studentek byla před zkouškami podmíněně propuštěna a bylo ji umožněno na závěrečné zkoušky přijet z civilního života.

„Vážím si toho, že máte zájem ve výkonu trestu studovat a vyučit se, dáváte tím najevo že se chcete po propuštění zařadit do společnosti. Přeji vám všem, aby se vám to povedlo:“ zaznělo z úst ředitele Středního odborného učiliště.

lap, kas

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X