Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 21. ledna (VS ČR) – V první polovině ledna se ve Věznici Světlá nad Sázavou uskutečnila přednáška prof. JUDr. PhDr. Miroslava Mareše, Ph.D. z Masarykovy univerzity Brno, která se týkala problematiky projevů extremismu a možné radikalizace vězněných osob. Svým zaměřením byla určena především pro odborný personál.

Prof. Mareš pozornost soustředil nejenom na možné projevy pravicového a levicového extremismu, ale i na náboženský extremismus a jeho vývoj. Celou svoji přednášku doplnil o odkazy na vybranou literaturu, která se zmíněným tématům věnuje. Dále posluchačům prezentoval několik videosekvencí souvisejících s projevy extremismu ve společnosti a jeho vztahu k Vězeňské službě České republiky a zodpovídal i dotazy zaměstnanců věznice k daným oblastem.

V rámci memoranda o spolupráci mezi vězeňskou službou a Masarykovou univerzitou Brno se jednalo o zcela první návštěvu spojenou s přednáškou, kterou prof. Mareš ve věznicích absolvoval. Pozvání přijal od ředitelky věznice a vedoucího oddělení prevence a stížností mjr. Mgr. Ondřeje Koláře, se kterým na daných problematikách dlouhodobě spolupracuje. Za přednášku a čas, který si pro zaměstnance věznice našel, je třeba prof. Marešovi vyslovit veliké poděkování.

mjr. Mgr. Ondřej Kolář, vedoucí oddělní prevence a stížností

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.