Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 12. dubna (VS ČR) – Skupina 7 odsouzených žen z Věznice Světlá nad Sázavou se v tomto týdnu zapojila do projektu „Čistá řeka Sázava“. Jak z názvu napovídá, jedná se o úklid břehu řeky Sázavy a jejího okolí. Jejich trasa vedla po „červené“ ze Smrčné do 3,5 km vzdáleného kempu na Stvořidlech a zpět. Ač se částečně jedná o přírodní rezervaci, cestou posbíraly odpadky všeho druhu, od skla až po plasty.

Odsouzené ženy vedeme k tomu, aby, i přes svoji minulost, vnímaly a rozvíjely pocit zodpovědnosti nejen vůči sobě, ale i vůči okolí. Nad množstvím posbíraných věcí, které do přírody nepatří, si uvědomovaly, že pokud by se člověk choval správným, zodpovědným způsobem, nebylo by potřeba takovýchto organizovaných akcí. Ale zpět do věznice odcházely s pocitem, že alespoň částečně přispěly k tomu, aby se místní obyvatelé i návštěvníci našeho kraje cítili v přírodě o něco lépe.

Projekt „Čistá řeka Sázava“ se koná pod záštitou organizace Posázaví o.p.s. Mimo primárního cíle - úklidu - se snaží motivovat naši společnost k šetrnému a odpovědnému chování vůči životnímu prostředí. Věznice Světlá nad Sázavou se jej účastní opakovaně.

Mgr. Kateřina Houserová, vychovatel + raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.