Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 11. dubna (VS ČR) – Více než sedmdesátka běžců Yellow Ribbon Run se v sobotu 7. dubna vydala na trať jubilejního dvacátého Sportisimo 1/2Maratonu Praha. Mezi více než deseti tisíci běžci se tento počet může zdát zanedbatelný, ale tak to není. Jejich účast totiž není jen o běhu a skvěle zaběhnutém čase, ale je svázána s důležitým cílem. V tematicky zaměřených tričkách upozorňují veřejnost na skutečnost, že pokud dají lidem s trestní minulostí druhou šanci, nezmění tím pouze jejich život, ale můžou ovlivnit i život svého okolí. S druhou šancí jde totiž tzv. „ruku v ruce“ i ochrana potenciálních obětí trestných činů.

Fakta a zajímavosti o Yellow Ribbon Run ze Sportisimo 1/2Maratonu Praha
  • Nejrychleji půlmaratonskou trať v rámci žluté stužky pokořil zaměstnanec firmy Kostelecké uzeniny, které jsou zlatým partnerem Yellow Ribbon Run a současně zaměstnavatelem odsouzených. Do cíle doběhl za 1:19:20 na skvělém 131. místě z 10199 finišujících běžců.
  • Zcela poprvé v historii vyběhli na trať pražského půlmaratonu vězni. Bylo jich celkem devět a jeden z nich pomýšlel na čas něco málo přes hodinu. Ze žlutostužkových běžců nakonec proběhl cílovou rovinkou jako druhý, když za nejlepším běžcem Yellow Ribbon Run zaostal o pouhé cca 3 minuty.
  • Nejlepší žena běžící v rámci žluté stužky pochází z řad zaměstnanců Vězeňské služby ČR a půlmaraton zvládla zaběhnout za 95 minut.
  • Mezi běžci Yellow Ribbon Run byli 3 zástupci Ministerstva spravedlnosti ČR, 21 zaměstnanců Vězeňské služby ČR, 9 současných a 2 propuštění vězni, 14 zástupců Probační a mediační služby ČR, zaměstnanci z 6 partnerských firem a další.
  • Yellow Ribbon Run měl na Palachově náměstí, které je startovním i cílovým místem pražského půlmaratonu, vlastní stánek – fanzónu jako zázemí pro běžce, partnery a fanoušky.
  • Na krátké video o Yellow Ribbon Run z pražského půlmaratonu se můžete podívat zde.

Dalším závodem, kterého se běžci se žlutou stužkou zúčastní, bude dne 6. května prestižní Volkswagen Maraton Praha.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.