Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 28. dubna (VS ČR) – V rámci svého „WPA PRISON TOUR“ po pěti českých věznicích zavítala popová kapela Highland také do světelské věznice.

Hodinový koncert pro osmdesát odsouzených žen zahájila ředitelka věznice Monika Myšičková a lídr kapely Eduard Rovenský. Pro odsouzené  byl koncert jedinečným zážitkem. Kapela obdržela velký aplaus, a to nejen na konci koncertu, ale po každé zazpívané písni.

Za nápadem tohoto speciálního projektu WPA Prison tour stojí hudební kapela Highland a  poslanec a předseda podvýboru pro vězeňství Poslanecké sněmovny ČR Petr Sadovský, který nad ním převzal záštitu. Cílem projektu je upozornit na kriminalitu ve společnosti a také na problémy s návratem odsouzených do běžného života.

„Každý si zaslouží druhou šanci, a pak je jen na něm, jak se k tomu postaví“: řekl v závěru koncertu zpěvák a lídr kapely Eduard Rovenský.

Závěrečnou píseň CESTA JE CÍL zazpívala s kapelou i Andrea – odsouzená, která je zároveň zpěvačkou vězeňské kapely Katr band. Překvapením pro všechny odsouzené ženy pak byla fotka kapely s vlastnoručními podpisy všech členů.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.