Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 15. listopadu (VS ČR) – Za záchranu lidského života byl při příležitosti oslavy 25. výročí vzniku Vězeňské služby České republiky vyznamenán Zdeněk Nový, který z rukou ministra spravedlnosti Jana Kněžínka a generálního ředitele Petra Dohnala převzal Medaili Za statečnost. Jako první si v bazénu všiml nehybného staršího muže, kterého vytáhl z vody, a následně pomáhal s účinnou resuscitací. Bez jeho včasné reakce a znalosti první pomoci by tento muž pravděpodobně nepřežil, nebo by měl zdravotní následky. Každý příslušník vězeňské služby musí dbát na svoji fyzickou kondici, psychickou odolnost a neustálé vzdělávání v oblasti poskytnutí první pomoci, aby byl schopen pružně zareagovat v nastalé mimořádné situaci. Již v minulosti se několik světelských příslušníků o záchranu lidského života zasloužilo a jsme velmi hrdi, že je máme ve svých řadách.

Za dlouhodobé příkladné plnění služebních povinností pak byla v rámci oslavy oceněna Monika Myšičková, a to Pamětní čestnou medailí k 25. výročí Vězeňské služby České republiky. Aktivně přistupuje k řešení problémů odsouzených a s mimořádným úsilím se angažuje v projektech, kterými lze napomoci snazšímu začlenění odsouzených po propuštění z výkonu trestu do běžného života.

Oslava k 25. výročí založení Vězeňské služby České republiky se konala dne 8. listopadu v Praze na Staroměstské radnici v krásných prostorech Brožíkovy síně. Mezi hosty byli ředitelé vězeňských služeb ze Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska, ředitelka Probační a mediační služby ČR, ministryně financí ČR, ředitel Bezpečnostní informační služby, poslanci a další.

raj

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.