Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 10. června (VS ČR) – Část světelské věznice se ve čtvrtek 3. června proměnila v pohádkovou cestu na hrad. Děti ze specializovaného oddílu pro matky s dětmi ve věku od jednoho do tří let totiž dodatečně slavily Mezinárodní den dětí.

Na pohádkové cestě plnily úkoly, které je dovedly až k hradu s ukrytým pokladem – diplomem a drobnými sladkostmi za zdárné splnění úkolů. Co je ale hlavní, s úsměvem na rtech si užily slunečné odpoledne, když plně využily skákací hrad se skluzavkou a zábavními prvky. Zážitky jsou totiž tím, co dětem nikdo nevezme. Oddíl je koncipován tak, aby dítě mělo správné podněty ke svému vývoji včetně takovýchto dětských akcí, a rovněž je věkově omezen, protože dítě v raném věku pociťuje blízkost maminky, ale zároveň si neuvědomuje určitá omezení okolního prostředí.

Kromě dětského dne čekalo na děti ještě jedno překvapení. Věznice zprovoznila nové zázemí určené přímo pro děti – dětský koutek a venkovní hřiště, které budou moci využívat. „Oboje pak výrazným způsobem zlepší podmínky pro návštěvy rodin s dětmi,“ doplnila ředitelka věznice Monika Myšičková. 

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X