Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 8. června (VS ČR) – Již po druhé uspořádala nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství ve spolupráci s Věznicí Světlá nad Sázavou Den s dítětem.

A protože zaměstnancům věznice není lhostejný osud dětí, které za své rodiče nemohou, dostalo 15 dětí ten nejkrásnější dárek – mohly strávit celý den se svou maminkou. Sobotní den se tak nesl ve znamení radosti, smíchu a spousty nezapomenutelných zážitků. Pro všechny účastníky byl připraven bohatý program se soutěžemi, workshopy, hudbou, kterou zajistila pražská kapela On Fire, a občerstvením. Děti si společně s maminkami vyráběly fotorámečky, obtiskly své ruce na plátno, stavěly z lega, nechybělo ani malování na obličej a dopis, který děti napsaly maminkám a ty si ho směly přečíst až na oddílech. Na závěr dostaly všechny děti od Mezinárodního vězeňského společenství spoustu dárků. Při jejich předávání byly dotazovány, co se jim líbilo nejvíce. Téměř všechny řekly, že nejlepší bylo to, že mohly být se svou maminkou. Slova díků nejen od dětí, ale i rodinných příslušníků, kteří je doprovázeli, zaznívala po celý jak směrem k ředitelce věznice Monice Myšičkové, tak k Mezinárodnímu vězeňskému společenství.

Odsouzené ženy do projektu vybírala věznice. Hlavním kritériem bylo, že musí jít o ženy, které mají se svými dětmi pravidelný kontakt. Tato setkání nejen posilují vztahy mezi matkou a dětmi, a zároveň odsouzené ženy motivuje k určité změně.

Velké poděkování patří všem, kdo přispěl k úspěchu této akce.

lap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X