Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 20. prosince (VS ČR) - Zaměstnanci věznice darovali k Vánocům dárky dětem z Dětského domova v České Lípě. A protože raději než klasické dárky si děti přály každý svůj balík sladkostí, bylo jejich přání splněno.

Zaměstnanci věznice tedy ze svých vlastních finančních prostředků nakoupili různé druhy bonbónů, žvýkaček, lízátek, tyčinek a čokolád.  Sešlo se jich nakonec poměrně velké množství a tak mohl být každému ze sedmnácti dětí připraven krásný balíček. Dobroty byly pro každého uloženy do plátěného batůžku, který ušili odsouzení ze specializovaného oddělení věznice. Každý batůžek byl popsán jménem dítěte a jeho součástí byl i ručně šitý medvídek. Pro každé dítě byl navíc vyroben notýsek s jeho vlastním jménem.  Notýsky vyrobili odsouzení z knihařského kurzu, který nyní probíhá ve Školském vzdělávacím středisku věznice.

Vzhledem k tomu, že některé z dětí odjíždějí na vánoční svátky k příbuzným, byly jim dárky předány už před Štědrým dnem. Dle sdělení ředitelky Dětského domova jim udělaly obrovskou radost. A to je to, oč všem zaměstnancům věznice především šlo.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X