Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 17. října (VS ČR) – Již popáté se Věznice Stráž pod Ralskem zapojila do celorepublikového projektu Vězeňské služby ČR s názvem „Darujeme krev“. Zaměstnanci Věznice Stráž pod Ralskem v rámci tohoto projektu darovali krev na transfuzních odděleních nemocnic v Liberci a v České Lípě.

V rámci akce darovalo krev 10 zaměstnanců věznice.  Hlavní myšlenkou tohoto projektu je především získat nové dárce, kteří budou v dárcovství následně pokračovat. Přestože se tentokrát mezi zaměstnanci věznice bohužel nového dárce získat nepodařilo, tak hned několik letošních dárců daruje krev pravidelně právě na základě zmiňovaného projektu, do kterého se v minulých ročnících jako prvodárci přihlásili.

Kromě uvedených dárců pracuje ve Věznici Stráž pod Ralskem celkem 38 dalších dobrovolných dárců krve. Vzhledem k dodržení termínů pravidelného darování se ale tohoto hromadného darování nemohli všichni zúčastnit. Mezi dobrovolnými dárci krve je dokonce i několik zaměstnanců se zlatou plaketou Prof. MUDr. Jana Janského nebo se zlatým křížem Českého červeného kříže.

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X