Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vězni z Věznice ve Stráži pod Ralskem vyrábějí již delší dobu dřevěné zateplené nástavkové včelí úly pro potřeby věznice. Nedávno ale vyrobili dva  nástavkové úly i pro děti ze včelařského kroužku, provozovaného pod Základní školou v nedalekých Zákupech.

Dne 6. října 2017 proto navštívilo prostory, kde vězni včelaří, celkem 12 dětí spolu se svou vedoucí  a místopředsedou Základní organizace včelařů v Mimoni panem Alexandrem Brandou. Včelí úly jim zde byli slavnostně předány. Předání byl přítomen 1. zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Luděk Oláh a další funkcionáři věznice, včetně speciálního pedagoga, který vede program zacházení zaměřený na včelaření vězňů.

Děti si mohly v rámci své návštěvy prohlédnout včelařské vybavení, které je zde odsouzeným mužům  k dispozici, měly možnost vyzkoušet si stlučení dřevěných rámečků či prohlédnout včelstva umístěná na  včelnici vedle věznice. Vzhledem k tomu, že děti o daru předem nevěděly, byla jejich radost i pro přítomné vybrané odsouzené velmi pěkným poděkováním za jejich práci. Dětský včelařský kroužek obdržel od věznice kompletně vybavené 2 včelí úly, včetně tří nástavků, plechového víka, varoa dna a dřevěných rámečků na mezistěny.

Ing. Martina Krutinová – tisk. mluvčí věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.