Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 13. června (VS ČR) – Devátý ročník závodu „Yellow Ribbon Run“ (Běh se žlutou stužkou) se konal v úterý 11. června v podvečer v Říčanech u Prahy. Zúčastnilo se ho více než 900 běžců z nejrůznějších organizací. Mezi nimi i běžci nominovaní z Věznice Stráž pod Ralskem.

Cílem tohoto tradičního závodu je společenská podpora lidí s trestní minulostí. Letošní ročník byl tematicky zaměřen na vězněné otce. Z Věznice Stráž pod Ralskem byly vyslány celkem tři štafety, tedy 16 závodníků.  Běhu o délce 4 x 5 km se zúčastnili odsouzení, příslušníci i občanští zaměstnanci věznice. Naše nejrychlejší štafeta, složená z příslušníků VS ČR a zároveň aktivních sportovců, vybojovala v nabité konkurenci výborné třetí místo. Celkově je to vůbec nejlepší umístění strážské štafety v historii tohoto závodu. Můžeme tak být na jejich úspěch právem hrdí.

Yellow Ribbon Run má od svého vzniku jasný cíl – bojovat proti předsudkům, které lidem s trestní minulostí ztěžují návrat do společnosti, a podpořit jejich reintegraci. Projekty zaměřené na zlepšení rodičovských návyků a udržení kontaktu s dětmi jsou klíčovým prvkem této iniciativy. Od svého uvedení v roce 2016, kdy celý projekt vznikl, se Yellow Ribbon Run stal symbolem naděje a druhé šance pro odsouzené.

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X