Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 16. 10. 2018 uspořádala Probační a mediační služba ve spolupráci s Věznicí Stráž pod Ralskem v prostorách Krajské vědecké knihovny v Liberci přednášku pro odbornou i laickou veřejnost. Přednáška byla zaměřena na důležitost volnočasových aktivit odsouzených osob za současného využití motivačních nástrojů. Přednášejícím byla Mgr. Ivana Bérešová, pedagog volného času ve Věznici Stráž pod Ralskem. Přítomný byl také vedoucí oddělení výkonu trestu mjr. Bc. Petr Bušta, Dis..

Přednáška se konala v rámci projektu Křehká šance II, aktivity „Rozvoj restorativní praxe“, který společně realizují Probační a mediační služba s Vězeňskou službou ČR. Její součástí byla i výstava a fotodokumentace výstupů práce s odsouzenými (výroba ručního papíru, prezentace ruční výroby mincí, zhotovování modelů, výtvarné práce, knižní vazba). Setkala se se zájmem účastníků, kteří se mohli seznámit se specifikami práce s odsouzenými osobami.

Na tvořivé metody zapojování odsouzených do volnočasových aktivit, které jsou zaměřeny na nastartování změn v jejich chování, klade Věznice Stráž pod Ralskem důraz dlouhodobě. V pedagogické praxi se tak stále více uplatňují terapeutické přístupy, prvky práce s příležitostí, rozvoj kompetencí, práce na projektech ve prospěch věznice, obcí a neziskových organizací. Za tuto svou činnost je věznice svými partnery velice kladně hodnocena.

  Ing. Martina Krutinová - tisk. mluvčí věznice  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.