Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Pod výstižným názvem „Věznice známá i neznámá“ byla dne 6. 3. 2019 v Muzeu ve Stráži pod Ralskem slavnostně otevřena výstava o místní věznici. Výstavu zahájil náměstek generálního ředitele Vězeňské služby České republiky a zároveň občan města Stráž pod Ralskem brig. gen. Mgr. Simon Michailidis spolu se starostou města Stráž pod Ralskem Mgr. Zdeňkem Hlinčíkem  a ředitelem věznice plk. Mgr. Ladislavem Blahníkem.

Prostřednictvím fotografií a vystavených exponátů se výstava snaží přiblížit veřejnosti neznámé prostředí věznice. Kromě informací ze současnosti a historie věznice zde lze nahlédnout i za zdi věznice a seznámit se s  prostředím kam se běžný občan nedostane. Návštěvníci si mohou prohlédnout vězeňský oděv nebo jídelní set, který vězni každý den používají při vydávání stravy.  Seznámí se zde i s tím, kde jsou vězni zaměstnáváni nebo s čím se zabývají ve volném čase v rámci tzv. programů zacházení.  Na výstavě lze rovněž vidět díla a výrobky zhotovené odsouzenými.  Část výstavy je věnována i další důležité součásti dnešní věznice a to péči o zaměstnance a akcím pro ně pořádanými.

Hlavním cílem výstavy bylo občanům Stráže pod Ralskem přiblížit neznámé prostředí věznice v trochu jiném světle, než ho doposud znali. A to se myslím podařilo.

Ing. Krutinová Martina -  tisk. mluvčí věznice

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.