Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 19. června (VS ČR) – Dne 18. června byly ve Věznici Stráž pod Ralskem slavnostně předávány výuční listy odsouzeným, kteří úspěšně ukončili studium tříletého učebního oboru „Obráběč kovů“. Úplně poprvé v historii Vězeňské služby ČR se tak stalo i za přítomnosti jejich rodin a rodinných příslušníků.

Učební obor „Obráběč kovů“ vystudovali odsouzení v průběhu výkonu trestu ve Školském vzdělávacím středisku Stráž pod Ralskem, které je součástí Středního odborného učiliště Vězeňské služby ČR. Jedenáct odsouzených-absolventů obdrželo v úterý při slavnostním ceremoniálu svůj výuční list a závěrečné vysvědčení. Přihlížet tomu poprvé mohli i jejich příbuzní.

Slavnostního předání se zúčastnil ředitel středního odborného učiliště VS ČR Josef Polcer a náměstek hejtmana libereckého kraje Jan Sviták, kteří spolu s vedoucí Školského vzdělávacího střediska Bohumilou Novou absolventům výuční listy předali. Úspěšným studentům poblahopřál ve svém proslovu také 1. zástupce ředitele Věznice Stráž pod Ralskem plk. Matěj Nový.

Celá akce probíhala za přítomnosti médií a tisku. Získané výuční listy a znalosti by měly odsouzeným usnadnit jejich návrat na svobodu, pomoci jim získat zaměstnání a tím se i lépe začlenit do společnosti.

 

mkr

Sdílet článek

Facebook
Platforma X