Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 28. srpna (VS ČR) – Na konci měsíce srpna se ve věznici konala neobvyklá akce. Svůj koncert pro odsouzené přímo uvnitř věznice uspořádala zdarma americká skupina s názvem „Deep Heart“.  Tato skupina měla v rámci svého světového turné i několik zastávek v Evropě. V České republice vystoupila pouze ve dvou věznicích. Kromě Věznice Stráž pod Ralskem také ve Věznici Plzeň.

Skupina se specializuje výhradně na vězeňské publikum. Za 20 let své existence její členové navštívili 400 věznic v 61 zemích světa. Jejich vystoupení se uskutečnilo v prostorách Školského vzdělávacího střediska. Kromě zpěvu rockové hudby a rapu, byl pro odsouzené připraven i další program. Například ukázka moderního, afrického či irského tance nebo iluzionistická show. Programu se zúčastnilo 60 vybraných odsouzených z celkového počtu 676. Jednalo se o odsouzené, kteří plní dlouhodobě všechny své povinnosti a mají bezproblémový pobyt ve výkonu trestu odnětí svobody. Smyslem celé akce nebylo odsouzené pouze rozptýlit či pobavit, ale jednalo se také o vyvrcholení programu zacházení zaměřeného na uvědomění si duchovních hodnot a snahu o nový začátek v životě bez páchání trestné činnosti, s apelem na osobní zodpovědnost.

Jako poděkování obdrželi všichni členové kapely ručně šité cestovní polštářky, které vyrobili odsouzení ze Specializovaného oddělení pro odsouzené s mentální retardací.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X