Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Již druhým rokem spolupracuje Věznice Stráž pod Ralskem s organizací DP Work s.r.o. Organizace DP WORK s.r.o. nabídla i v letošním roce odsouzeným možnost zúčastnit se rekvalifikačního kurzu zaměřeného na obsluhu vysokozdvižného vozíku. Poprvé tento kurz probíhal v roce 2018 a mezi odsouzenými byl o něj velký zájem.

Kurz se konal v měsíci dubnu a zúčastnilo se ho celkem 12 vybraných odsouzených z Věznice Stráž pod Ralskem. Byl rozdělen na část teoretickou a část praktickou. Na závěr kurzu museli odsouzení složit písemnou zkoušku ve formě testu a zároveň prokázat své praktické dovednosti při řízení vysokozdvižného vozíku a manipulaci s ním. Součástí praktické zkoušky byla jízda s vozíkem, slalom mezi kužely, převoz materiálu, couvání a parkování.

Zkoušky splnili úspěšně všichni ze zúčastněných odsouzených. Průkaz Obsluhy vysokozdvižného vozíku, který tím získají, by jim měl pomoci při uplatnění na trhu práce a hledání zaměstnání po propuštění z výkonu trestu.

Zmíněný kurz není jediným rekvalifikačním kurzem pořádaným pro odsouzené. V letošním roce absolvovalo několik dalších odsouzených kurz „Svářeč“, který se konal ve Věznici Jiřice.

  Ing. Martina Krutinová - tisk. mluvčí věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.