Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Stejně tak jako v minulých letech obdarovali v měsíci prosinci zaměstnanci Věznice Stráž pod Ralskem vánočními dárky děti z Dětského domova v České Lípě. Snahou bylo, aby všechny děti dostaly dárek, jaký si přály. A to se podařilo splnit. Ve většině případů dostalo obdarované dítě i nějakou maličkost navíc vzhledem k tomu, že přání dětí byla většinou poměrně skromná. Dárky byly zakoupeny celkem pro 19 dětí ve věku od 6ti do 17ti let. Mezi jejich přání patřilo například povlečení s auty, kosmetika, sada ručníků, žehlička na vlasy nebo tepláková souprava.

Obdarování dětí vánočními dárky získává mezi zaměstnanci věznice rok od roku stále větší oblibu. Do této, dnes  již skoro tradiční záležitosti, se zapojili zaměstnanci  napříč všemi odděleními -  příslušníci, občanští zaměstnanci,  ředitel věznice i jeho zástupci.

Dětem byly dárky předány před Štědrým dnem přímo v Dětském domově v České Lípě. Jako vždy připravili děti slavnostní tabuli s vlastnoručně vyrobeným cukrovím a pohoštěním a také vystoupení, ve kterém předvedly své recitační a taneční umění. Atmosféra v Dětském domově byla velmi příjemná a pohodová. Radost dětí z dárků byla očividná!  Vedení věznice plánuje v této tradici i nadále pokračovat  a  tak nezbývá než se těšit na příští rok a udělat dětem radost znovu.

Spolu s dárky byly vedení Dětského domova   předány také  různobarevné látkové kapsáře ušité odsouzenými  z Věznice Stráž pod Ralskem.

 

Ing. Martina Krutinová - tisk. mluvčí věznice

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.