Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pátek 7. prosince se v rýnovické věznici konala tradiční předvánoční střelecká soutěž “O vánočního kapra“, v letošním roce již po osmnácté. Své schopnosti poměřilo 74 střelců a 25 tříčlenných družstev.  Jednalo se o zástupce čtyř věznic /Rýnovice, Stráž pod Ralskem, Brno, Vinařice), Městské policie Jablonec nad Nisou, Armády ČR, Válečných veteránů Liberec, PČR Liberce a Jablonce nad Nisou, SKP Majáku, Vojenské kynologie, Zbraní Liberec a Celní správy SRN.

Soutěž zahájil ředitel Věznice Rýnovice Vlastimil Kříž, který se sám soutěže aktivně zúčastnil a popřál všem mnoho úspěchů. Soutěžící, za dohledu rozhodčích, stříleli na 50 terčů ve vzdálenosti od 5 do 25 metrů, v časovém limitu 120 s. V klání družstev zvítězili, k velké radosti organizátorů, střelci z Věznice Rýnovice. V jednotlivcích se na 1. místě umístil Martin Panuška (PČR), na 2. místě Oldřich Přecechtěl (Váleční veteráni Liberec) a na 3. místě František Janoušek (Věznice Rýnovice). V ženské kategorii zvítězila Kristýna Lexová (PČR), na 2. místě Jaroslava Vrkoslavová (MSTitelé) a na 3. místě Marta Svobodová (PČR).

Všichni Ti, co se umístili na předních místech, se ještě utkali ve střelbě malorážkou na malovaný terč, který namaloval, přímo k příležitosti této akce, vychovatel věznice Petr Vysloužil. Vítězkou této netradiční soutěže a také majitelkou malovaného terče se stala Jaroslava Vrkoslavová. Střelecká soutěž proběhla v příjemné předvánoční atmosféře a byla účastníky velmi kladně hodnocena.

Výsledková listina: Výsledky - družstva Výsledky -  muži  Výsledky -  ženy

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.