Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 30. června (VS ČR) – Jedenáct odsouzených v tomto týdnu úspěšně absolvovalo dvoudenní rekvalifikační kurz „Obsluha motorové pily, křovinořezu a motorové sekačky“. Výuka probíhala v prostorách věznice, pod vedením instruktora neziskové organizace Volonté Czech o.p.s.

Během teoretické části byli odsouzení seznámeni s obsluhou a manipulací motorové pily, sekačky i křovinořezu a bezpečnostními pravidly. Praktická část proběhla za administrativní budovou věznice a odsouzení tím napomohli k jejímu zvelebení. Závěrečný test všichni úspěšně zvládli. „U všech absolventů jsem viděl nadšení a velkou motivaci“, řekl na závěr lektor Ing. Procházka. V příjemné atmosféře pak všem předal akreditační certifikát.

 Kurz byl realizován Nestátní neziskovou organizací, společností Volonté Czech o.p.s., a to v rámci projektu VOL Mentorink, Program spravedlnost. Tato společnost s věznicí spolupracuje již několik let, zejména v oblasti dluhového poradenství.

 Pro velký zájem z řad odsouzených o získání rekvalifikačního osvědčení bude kurz Obsluha motorové pily na podzim znovu realizován.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X