Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 26. dubna (VS ČR) - Do letošních oslav Dne země se zapojili i rýnovičtí odsouzení. Během minulého týdne proběhlo více akcí zaměřených na jarní úklid. Vězni v několika dnech zvelebovali zahradu Domu dětí a mládeže Vikýř, pomáhali s jarním úklidem na faře Římskokatolické církve v Jablonci nad Nisou a kus práce odvedli také v obci Jenišovice, kde vyčistili veřejné prostory obce i přilehlý les od odpadků.

Je neuvěřitelné, co vše jsou schopní lidé odhodit. Odsouzení jen v Jenišovicích nasbírali 18 pytlů odpadu. Jednalo se hlavně o plasty, papír, hliníkové plechovky, nedopalky cigaret, objevili také skládku skla a několik odhozených pneumatik. Mimořádným úlovkem pro vězně byl funkční mobilní telefon, který nalezli v příkopu u silnice. Používání mobilních zařízení mají odsouzení zakázané a jistě byl pro brigádníky tento úlovek velkým lákadlem. Přesto aparát okamžitě odevzdali zaměstnanci věznice, který ho předal starostovi obce Jenišovice.

Odsouzení z rýnovické věznice se pravidelně zapojují do úklidu města Jablonec nad Nisou v lokalitách vytipovaných oddělením správy veřejné zeleně. Uklízejí odpadky kolem přehrady, v lese u sportovního areálu Břízky, v okolí areálu Dobrá voda, na Prosečském hřebeni nebo v lese nad ulicemi Alšova, Novoveská a další.

Odsouzení pracují pro město a další organizace bez nároku na odměnu, přesto je o možnost opustit alespoň na chvíli brány věznice velký zájem.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.