Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pondělí 21. 5. 2018 navštívil Věznici Rýnovice europoslanec Mgr. Tomáš Zdechovský. Nejprve pana europoslance a jeho tým spolupracovníků přivítal první zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Petr Veselý a seznámil je se základními informacemi o věznici. Následovala beseda se studenty školského vzdělávacího střediska a prohlídka prostor věznice.

Během besedy Pan Zdechovský odsouzeným přiblížil práci europoslance, chod evropského parlamentu, ale i vězeňský systém v jiných státech Evropské unie. Během diskuse odsouzení sami hovořili o tom, jak vnímají svůj trest, co je trápí, co by rádi zlepšili. Přednášející se snažil odsouzené motivovat k tomu, aby se zamysleli nad tím, co vše je potřeba udělat pro to, aby se již do věznice nevrátili a vedli po propuštění z výkonu trestu řádný život. Společné setkání proběhlo v klidné atmosféře a odsouzení, ale zaměstnanci ocenili zájem europoslance i ostatních členů týmu o problematiku vězeňství.

Tomáš Zdechovský je český poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL od roku 2014. Působí v Evropském parlamentu ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu a ve Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.