Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 17. června (VS ČR) – Věznice Rýnovice uspořádala v sobotu 15. června, pro děti zaměstnanců a příslušníků, den plný zábavy, tvoření, sportu a dobré nálady. Odpolední akce se konala v oddychovém koutku za administrativní budovou věznice, kde pro ně organizátoři z řad zaměstnanců věznice připravili zajímavý program.

Ve tvořivých dílničkách si děti vyráběly lodičky z kůry, odlévaly barevné svíčky, zručnější si ušily kabelku, ručně tvořily pletené náramky z bavlnek, navlékaly korálky či bonbóny, skládaly lodičky z papíru. Velký úspěch mělo tvoření zvonkohry, na kterou navlékaly různé tvary z keramiky, ale i šišky či dřevěné korále. Kromě tvoření se děti mohly vyřádit ve sportovních disciplínách, zaházet si létajícím talířem nebo si zahrát kuželky. Oblíbenou disciplínou, nejen pro děti, byla střelba z luku přímo ve vězeňské střelnici. V podvečer došlo i na opékání buřtů.

Oblíbená akce pro děti se konala díky dobrovolníkům z řad současných, ale i bývalých zaměstnanců, kterým patří velké poděkování. Den dětí proběhl pod záštitou odborové organizace, která se postarala o zajištění materiálu i sladkostí.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X