Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V sobotu dne 31. srpna se konala ve Věznici Rýnovice zajímavá akce pro rodiny s dětmi pod názvem Den s dítětem. Jedná se o jeden z projektů Mezinárodního vězeňského společenství, který je rovněž podporován Ministerstvem spravedlnosti. Vybraní odsouzení tak  mohou  prožít mimořádný den se svými dětmi a partnerkami, má jim přinést krásné zážitky, ale také ukázat jak lze kvalitně trávit společný volný čas. Programu se zúčastnilo 11 rodin.

Akce probíhala od 9,00 do 16,00 hodin. Během této doby se našel dostatek prostoru pro přednášku pro rodiče na téma výchova dětí v rodině, klidný rozhovor partnerů i pro společný oběd. Děti vyráběly, za pomoci pedagogických pracovníků věznice, dárky pro své tatínky. Výtvarné tvoření neminulo ani rodiče dětí. Společně se svými dětmi vyráběli a zdobili rodinný strom, který si potom mohli děti odnést domů. Odpoledne se rodiny společně věnovaly soutěžím a hrám. Nejvíce radosti měly děti z výher v tombole. Rodiny odsouzených se v této životní situaci často nachází ve velkém stresu, pociťují bolest z odloučení, bojí se. Na akci bylo přítomno šest odborných zaměstnanců, se kterými měli možnost rodiny sdílet své starosti, popovídat si, poradit se. 

 

Pro Věznici Rýnovice nejsou tyto akce zcela nové. Již v minulosti probíhaly pod názvem „Jsme rodina“, vždy v půlročním intervalu, jako pilotní projekt věznice, který probíhal čtyři roky a velmi se osvědčil.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X