Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pátek 24. května zorganizovala Věznice Rýnovice, pod záštitou senátora Parlamentu ČR Jaroslava Zemana, akci “Daruj kousek sebe, daruj život“. Pro tak významnou možnost pomoci nemocným a vstoupit do registru dárců krve, se rozhodli zaměstnanci věznice Rýnovice, věznice Stráž pod Ralskem, Akademie VSČR, Hasičského záchranného sboru Městské Policie Jablonec Nad Nisou a Armády ČR Liberec.

V úvodu všem, za tak záslužné a zároveň velmi odpovědné rozhodnutí, poděkoval Jaroslav Zeman i ředitel Věznice Rýnovice Vlastimil Kříž. O svůj příběh se podělil spoluorganizátor celé akce, zaměstnanec Věznice Rýnovice, Milan Kasan. Během svého života darováním kostní dřeně pomohl zachránit život mladé dívce, která dnes žije plnohodnotným životem. Odběry formou stěrů z dutiny ústní provedla koordinátorka náboru kostní dřeně Věra Šilerová, která v úvodu nové dárce seznámila se základními informacemi a se způsoby odběru kostní dřeně.

V naší zemi onemocní každoročně stovky lidí, včetně malých dětí chorobami krvetvorby. Jejich poslední naděje je právě dobrovolník, který se zapsal do registru dárců. Věříme, že i mezi dnešními zájemci bude vhodný dárce a pomůže tak zachránit lidský život.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.