Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 18. října  (VS ČR) „Základy obsluhy osobního počítače“ název rekvalifikačního kurzu, který je ve věznici realizován na základě vyhlášeného memoranda č. 11/2018 o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody mezi Vězeňskou službou České republiky a Úřadem práce České republiky.   

V rámci vyhlášeného memoranda Věznice Rapotice navázala v roce 2018 spolupráci s oddělením poradenství a dalšího vzdělávání kontaktního pracoviště Úřadu práce v Třebíči. Cílem memoranda je rozšíření stávající kvalifikace odsouzených, případně získání rekvalifikace nové.  Odsouzení si osvojí nové vědomosti a zvýší svoje šance na uplatnění na trhu práce a efektivní začlenění po skončení výkonu trestu odnětí svobody do civilního života.

Dle kritérií ÚP  počátkem října 2018 bylo vybráno dvanáct odsouzených, kteří byli zaevidováni jako Zájemci o zaměstnání do zabezpečované rekvalifikace. Po podpisu Dohod o rekvalifikaci mezi ÚP a zájemci z řad odsouzených byl dne 16.10.2018 zahájen tento rekvalifikační kurz v prostorách věznice. Kurz, který využívá místní počítačovou učebnu, je rozložen celkem do devíti učebních bloků po sedmi vyučovacích hodinách. V posledním daném termínu 14. 11. 2018 proběhne závěrečná zkouška, kdy při úspěšném absolvování obdrží účastníci Osvědčení o rekvalifikaci. Realizaci samotného kurzu zajišťuje firma ABS WYDA, s.r.o. se sídlem ve Žďáru nad Sázavou.

jad, roč,

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.