Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 9. září (VSČR) - V rapotické věznici bylo v srpnu předáno do užívání nově zrekonstruované zázemí pro střelnici a výcvikový prostor.

Ve Věznici Rapotice je dlouhodobě pro služební potřeby používána střelnice a výcvikový prostor. Obojí se nachází v objektu „C“, který k věznici náleží. Součástí je i přízemní budova, která byla nově zrekonstruována a bude sloužit jako zázemí pro zde konané aktivity. Objekt byl opraven nákladem částky přesahující čtyři miliony korun, a to v poměrně krátkém období od 16. března 2021, kdy bylo předáno staveniště, do 9. července 2021, kdy bylo dílo předáno. Nově tak byly vybudovány vnitřní prostory, nová okna, dveře, toalety, hygienické zázemí a další.

Slavnostní kolaudace těchto prostor proběhla dne 12. srpna 2021. Akce se zúčastnili zástupce ředitele věznice Mgr. Nikodým, Ing. Hanuš ze stavebního úřadu Ministerstva spravedlnosti ČR, Bc. Jonášová za oddělení logistiky a další osoby. Bylo konstatováno, že dílo bylo předáno ve vzorné kvalitě, a že v dalším období bude celkově opravena i fasáda. Nově zrekonstruované zázemí budou kromě vězeňské služby užívat i další ozbrojené sbory České republiky – jako například armáda, policie a celní služba.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.