Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Rapotice 1. červen (VSČR). Nezisková organizace Mezinárodní vězeňské společenství ve spolupráci s Věznicí Rapotice uspořádaly o víkendu den plný her, zábavy a soutěží pro odsouzené otce a jejich děti.

V sobotu 01.06.2024 ve Věznici Rapotice proběhla téměř již tradiční akce, kterou pořádalo Mezinárodní vězeňské společenství (dále jen MVS), zaměřená na posílení role rodiče. Jednalo se o „Den s dítětem“, kterého se zúčastnilo dvanáct vybraných odsouzených mužů, 31 dětí a 15 pečujících osob. Koordinátorkami celé akce byly Bc. Anička Tužinčin a zástupkyně ředitelky MVS Mgr. Žaneta Dvořáčková. Za věznici Rapotice se akce zúčastnili vedoucí oddělení výkonu trestu mjr. Mgr. Jan Šic a sociální pracovníci.  Den s dítětem byl zahájen za paprsků sluníčka, které provázelo akci po celou dobu konání. Návštěvní místnost se proměnila v jedno velké barevné místo plné různých workshopů a venkovní přilehlý prostor v jedno barevné hřiště na sportovní aktivity. Bohaté celodenní občerstvení pro všechny zúčastněné zajistili dobrovolníci MVS .

Posílení role rodiče při uvěznění rodiče, je velmi důležitá. Děti nemohou za to, co provedl jejich otec či matka. Bylo hodně silné vidět radost na tvářích všech zúčastněných, a také v mnoha případech slyšet pečující osoby říkat, jak moc uvěznění jejich manžela, druha, syna, bratra či švagra ovlivnilo jejich život a životy dětí.

Akce byla v daný den skvěle organizačně zvládnuta i ze strany příslušníků vězeňské stráže a dozorčí služby, za což jim patří poděkování.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.