Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 8. listopadu (VSČR) - Dne 2. listopadu 2016 se uskutečnilo „Námětové cvičení operační skupiny Věznice Příbram a Pořádkové jednotky při PČR Příbram“. Cvičení se zúčastnilo 35 příslušníků a dva občanští zaměstnanci.

Scénář modelové situace vycházel z možných reálných podmínek vězeňství a vztahoval se k možnému vzniku nepokojů u skupiny odsouzených projevující nesouhlas s právními normami upravující výkon trestu odnětí svobody. Podle předem připraveného scénáře se nesouhlas skupiny odsouzených projevoval verbální agresivitou, která následně přecházela do fyzické formy vyjádřené ničením vězeňského majetku. Věznici byl pro nacvičení zákroku zapůjčen nepoužívaný objekt určený k demolici, který nám umožnil v maximální míře se přiblížit k reálným podmínkám zásahu. Touto modelovou situací bylo dosaženo sledovaného účelu zákroku pod jednotným velením.

Cílem cvičení bylo připravit příslušníky na řešení možné mimořádné události v rámci součinnostní dohody, za využití výstroje a výzbroje, která by při řešení takové situace byla reálně použita. Dále pak připravit příslušníky a vyjednávače na různé taktické možnosti při řešení této situace. Cíl cvičení byl splněn.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.