Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 30. března (VSČR) - V průběhu měsíce března se na Specializovaném oddělení, pro odsouzené s poruchou chování v důsledku užívání psychotropních a návykových látek, uskutečnily dvě informační besedy s organizacemi, které pomáhají odsouzeným po výkonu trestu.

Dne 9. března se uskutečnila první zajímavá beseda. Kaplanka věznice Mgr. Vendula Glancová se spojila s pracovníky Následné péče Třebíč, kteří přijeli do věznice informovat odsouzené o možnosti ubytování a podpory po výkonu trestu u odsouzených, kteří měli problémy s drogovou závislostí.

Druhá podnětná beseda se uskutečnila dne 28. března, pod vedením sociální pracovnice Mgr. Milany Brucknerové ve spolupráci s pracovníkem neziskové organizace RUBIKON. Odsouzené nejvíce zajímala spolupráce s exekutory týkající se jejich oddlužení (insolvence), a také je zajímala možnost získání zaměstnání po výkonu trestu. Spolupráce bude nadále pokračovat i s dalšími pracovníky této organizace např. s právníky, kteří se budou zabývat konkrétními případy.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.