Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 27. února (VSČR) - Dne 20. února 2017 proběhla ve spolupráci s Policií ČR a OSZ Příbram ve Věznici Příbram rozsáhlá bezpečnostní akce, zaměřená na organizovanou drogovou trestnou činnost. Souvisely s ní další úkony PČR na Příbramsku a Písecku. Podílelo se na ní sto třicet policistů včetně pořádkové jednotky a sto deset příslušníků a zaměstnanců Věznice Příbram. Výsledkem akce je sedmnáct osob omezených na osobní svobodě, z toho pět vězněných osob, ostatní jsou jejich známí a příbuzní. Tito se snažili do Věznice Příbram propašovat 1200 tablet obsahující nedovolené látky a marihuanu.

V průběhu čtvrtého čtvrtletí loňského roku byl ve Věznici Příbram zaznamenán značný nárůst nálezů ukrytých nedovolených látek, které příslušníci a zaměstnanci věznice odhalili v zásilkách doručených odsouzeným do věznice a při osobních prohlídkách vězněných osob.

Díky velmi dobré a dlouhodobé spolupráci mezi Věznicí Příbram, PČR a OSZ Příbram se podařilo danou akci po více než měsíční přípravě úspěšně zrealizovat. Ve Věznici Příbram se do akce zapojilo 70 policistů z různých složek PČR, včetně šesti psovodů. Součástí byl i monitoring přítomnosti zakázaných látek u dvou stovek vytipovaných vězněných osob. Akce probíhala za přímého dozoru OSZ Příbram, které si k celé věci vyhradilo právo k podávání informací.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.