Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 18. září (VS ČR) – Vězněné osoby příbramské věznice se v minulém týdnu aktivně zapojily do pomoci s přípravou protipovodňových opatření. Po dohodě s vedením Středočeského kraje v Říčanech plnily pytle pískem. Do této činnosti se zapojily též věznice z Oráčova a Vinařic. S ohledem na průběh povodňové situace se dále plánuje pomoc s odklízením následků, kdy jsme připraveni vyslat vězněné osoby do postižených oblastí.

V rámci spolupráce se Středočeským krajem bylo vysláno 20 vězněných osob z Věznice Příbram do areálu Krajské správy a údržby silnic v Říčanech, kde byly připraveny zásoby písku a pytle k plnění. Za oba víkendové dny se podařilo naplnit celkem 3000 pytlů. Této činnosti, která by v jistém smyslu mohla být brána jako drobné odčinění ze strany odsouzených společnosti, se účastnilo také 35 vězňů z Oráčova a Vinařic. Dozor nad vězněnými osobami vykonávali zaměstnanci a příslušníci uvedených věznic.

Se zřetelem na vývoj povodňové situace, kdy voda z postižených míst opadá, jsme připraveni vyslat vězněné osoby k pomoci s úklidem a odstranění naplaveného. Vzhledem na dislokaci Věznice Příbram se nabízí dojezdová vzdálenost v Jižních Čechách.    

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.