Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
 

PŘÍBRAM 15. října (VSČR) - V roce 2016 byla oficiálně zahájena neinvestiční část (měkká část) projektu programu CZ 15. Projekt je financován z Finančního mechanismu EHP Norsko /2009-2014/ a zbývající část nákladů je spolufinancována ze zdrojů státního rozpočtu.

V měkké části projektu byl v měsíci květnu 2016 zahájen již II. běh vzdělávacího kurzu, v oboru Základní obsluha PC pro odsouzené, který si kladl především za cíl přispět ke snížení recidivy kriminální činnosti vězněných osob. Kurz byl realizován v učebnách věznice, kde byla vyučována teoretická i praktická část dle stanovených osnov.

V měsíci srpnu 2016 se uskutečnilo závěrečné přezkoušení za účasti Ladislava Hlada, lektora Bc. Petra Pelce a ZVOVT npor. Bc. Petra Prokeše. Komise prověřila vědomosti všech 28 frekventantů, kteří se vzdělávacího kurzu zúčastnili a závěrem konstatovala, že znalosti jednotlivých účastníků kurzu jsou na dobré úrovni. Všichni odsouzení úspěšně vykonali závěrečné přezkoušení. Průběh celého vzdělávacího kurzu byl kladně hodnocen, jak ze strany vedení věznice, tak zastřešující firmy. Následně byla slavnostně předána osvědčení o absolvování kurzu Základy obsluhy PC jednotlivým absolventům za přítomnosti ZVOVT npor. Bc. Petra Prokeše.

Vzdělávacího kurzu během celého uplynulého období se zúčastnilo celkem 56 odsouzených.

V následujícím období budou v projektu programu CZ 15, uskutečněny další vzdělávací kurzy Kuchařské práce a Jednoduchá obsluha restauračního typu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.