Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 1. června (VSČR) - V roce 2016 byla oficiálně zahájena neinvestiční část (měkká část) projektu programu CZ 15. V měkké části projektu byl v lednu 2016 zahájen vzdělávací kurz, v oboru Základní obsluha PC pro odsouzené, který si především klade za cíl přispět ke snížení recidivy kriminální činnosti vězněných osob. Kurz byl realizován ve stávajících učebnách věznice, kde byla vyučována teoretická i praktická část dle stanovených osnov. Dne 29. dubna 2016 se uskutečnilo závěrečné přezkoušení za účasti Ladislava Hlada, Ing. Karla Sixla, lektora Bc. Petra Pelce a zástupce vedoucí oddělení výkonu trestu npor. Bc. Petra Prokeše.

Komise se jednomyslně shodla, že vědomosti jednotlivých frekventantů jsou na dobré úrovni. Celkem 28 frekventantů kurzu Základy obsluhy PC úspěšně vykonalo závěrečné přezkoušení. Průběh celého I. běhu, týkající se výběru frekventantů kurzu, jejich příprava po dobu studia i vykonání závěrečného přezkoušení, je kladně hodnocen, jak ze strany vedení věznice, tak zastřešující firmy.

Dne 3. května 2016 byla předána osvědčení o absolvování kurzu Základy obsluhy PC jednotlivým absolventům za přítomnosti vedoucí oddělení výkonu trestu mjr. Mgr. Hany Melicharové.

Následně byl proveden výběr nových frekventantů z řad odsouzených, kteří jsou zařazeni do II. běhu kurzu. Plánovaný konec a závěrečné přezkoušení II. běhu kurzu je stanoveno nejpozději do konce měsíce srpna 2016.

Projekt je financován z Finančního mechanismu EHP Norsko /2009-2014/, zbývající část nákladů je spolufinancována ze zdrojů státního rozpočtu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.