Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 5. září (VSČR) - O zručnosti odsouzených z Věznice Příbram, kteří se v rámci pracovního zařazení od 15. března 2017 podílejí na rekultivaci Nového rybníka v Příbrami,se můžete sami přesvědčit přímo v jeho areálu.

V současné době jeden z odsouzených vyřezává sochu vodníka a podle plánů města nezůstane pouze u jedné. Odsouzení se podílejí i na dalších činnostech. Jedná se zejména o terénní úpravy hráze a přilehlých břehů, budování nafukovacích trampolín, zednické práce (zpevňování hráze, úpravy cest). Odsouzení tak mohou projevit své dovednosti, manuální zručnost a svou tvůrčí činností přispět k estetizaci vyhledávaného kouta Příbrami.  Zároveň mohou svými činy ukázat, že i odsouzení ve výkonu trestu odnětí svobody, jsou schopni se svědomitě postavit k práci a přispět svým příkladným konáním společnosti.

Ředitel Věznice Příbram plk. Mgr. Jiří Purkart k tomu dodává: „ Těší mě, že spolupráce mezi Věznicí Příbram a městem Příbram nadále pokračuje a výsledky jsou vidět v podobě dobře odvedené práce odsouzených.“

Zdroj fotografií: MÚ Příbram  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.