Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 24. listopadu (VSČR) - Ve dnech 10. – 11. listopadu 2016 pořádala Věznice Příbram, pod záštitou ředitele věznice plk. Mgr. Jiřího Purkarta, konferenci na téma „Závislost a spiritualita“. Na konferenci přijali pozvání odborní zaměstnanci z věznic Jiřice, Ostrava, Heřmanice, Plzeň, Znojmo, Světlá nad Sázavou, Pankrác, Hradec Králové a Bělušice. Programu se zúčastnil také 1. zástupce ředitele Věznice Příbram plk. Mgr. Petr Červený a 1. zástupce ředitele Věznice Jiřice plk. Mgr. Jan Novák, kteří přednesli své příspěvky. Milým hostem byli pracovníci z nevládní organizace Podané ruce o.p.s.

V prvním dni konference vystoupili se svými příspěvky kaplani z věznic, kterým je práce se spiritualitou a duchovním životem profesně vlastní. Poté následovaly přihlášené prezentace z jiných věznic, ve kterých se prolínala témata spirituality s každodenní prací léčby závislostí.

Druhý den konference se konaly workshopy, ve kterých účastníci pracovali v menších skupinách. Témata workshopů byla motivována biblickými texty, prací s archetypy a narativním přístupem. Zajímavým tématem bylo i objevování duchovního rozměru při práci s motivací u závislých klientů.

Na závěr konference účastníci zhodnotili vlastní průběh jednání. Kladně ocenili celkovou organizaci a podnětnost tématu konference, které není obvyklé ve vězeňské praxi.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.