Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
PŘÍBRAM 3. května (VSČR) - Dne 20. dubna se ve Věznici Příbram již po druhé uskutečnila beseda s odsouzenými a pracovníky OSVZ Městského úřadu Příbram, Sociální poradny Centra sociálních a zdravotních služeb města Příbram a Úřadu práce ČR – Kontaktního pracoviště Příbram. Beseda byla určena zejména pro odsouzené s trvalým bydlištěm ORP Příbram a předpokládaným výstupem z výkonu trestu odnětí svobody do konce roku 2017. Témata besedy zahrnovala především oblasti, které jsou klíčové při snaze o úspěšnou reintegraci jedince propuštěného z výkonu trestu odnětí svobody zpět do fungující společnosti. Jednalo se o tyto oblasti:

1. Oblast FINANČNÍHO ZABEZPEČENÍ po propuštění

Aktuální informace o dávkách hmotné nouze (Veřejná služba, Mimořádná okamžitá pomoc, Příspěvek na živobytí, Doplatek na bydlení) – postup žádosti, potřebné přílohy žádosti, kritéria posouzení sociální situace při nenárokové dávce.

2. Oblast PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ

Aktuální informace o postupu při registraci na úřadu práce (podmínky, potřebné dokumenty), aktuální možnosti pracovního uplatnění v Příbrami a nejbližším okolí, aktuální nabídky a podmínky případné rekvalifikace, spolupráce s Neziskovou organizací Rubikon.

3. Oblast BYDLENÍ po propuštění

Aktuální informace o reálných možnostech bydlení či ubytování v Příbrami (systém prostupného bydlení, ubytovací zařízení, volná kapacita, pravidla přijetí, cena).

4. Oblast DLUHOVÉHO PORADENSTVÍ

Představení projektu „Sociální poradna jako podpůrný nástroj proti sociálnímu vyloučení“ – dluhová a právní problematika (prevence, řešení půjček a úvěrů, sdružování dluhů), problematika osobních bankrotů, vymáhání dluhů a pohledávek, ochrana osobnosti, atd.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.