Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 19. června (VSČR) - Třetí neděle v červnu je věnována všem otcům. V letošním roce připadl svátek tatínků na den sedmnáctého června. Věznice Příbram se po zralé úvaze rozhodla tento den oslavit tím, že nabídla otcům z řad odsouzených pozitivní zážitek ve formě společně strávených chvil se svými ratolestmi a blízkými v netradičním formátu návštěv. Byl připraven program, který měl oslavit otcovství, vztah otce k dítěti i roli otce ve společnosti.

V rámci nedělního odpoledne se tatínkové, jejich děti a blízcí v rámci „Dne otců“ společně zapojili do vědomostních, sportovních a společenských her, při kterých měli možnost poznat, získat, či rozvinout vzájemnou sounáležitost. Společně stráveným časem, prací na zadaných úkolech a nutností kooperovat při snaze dosáhnout společného cíle prožili chvíle, které jim umožnily vyklouznout z odloučenosti, kterou život ve vězení přináší.

Tuto výjimečnou akci úvodním slovem zahájil 1. zástupce ředitele pan plk. PhDr. Petr Červený LL.M., osvětlil její význam s odkazem na rozvoj restorativní praxe ve Věznici Příbram a přivítal komisařku PMS Mgr. Markétu Andresovou DiS. Poté se již otcové se svými blízkými rozběhli po 12 stanovištích připravených ve víceúčelové hale a přilehlých venkovních prostorech, kde společnými silami plnili dané úkoly se skrytým cílem – prožití a vytvoření společných zážitků. Na přípravě, organizaci a zdárném průběhu akce se podíleli zaměstnanci oddělení výkonu trestu a další odsouzení, kteří napomáhali zajišťovat jednotlivé zábavné soutěže. Jako odměnu si děti odnesly drobné dárky na upomínku příjemně stráveného času ve společnosti celé rodiny.

Účelnost a oprávněnost uspořádat takovýto neobvyklý den potvrzují výpovědi účastníků. Z nich vybíráme např.: „Akce sama o sobě byla naprosto výjimečná a nelze ji měřit běžnou návštěvou.“ „Dcerka ani já jsme vůbec nerozpoznali, že jsme ve vězení.“ „Den byl neuvěřitelný, plný společně strávených chvil. Doufám, že na ně navážeme i po mém propuštění.“ Tato slova jsou odměnou pro všechny, kteří se na organizaci „Dne otců ve Věznici Příbram“ podíleli.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.