Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/plzen/aktuality/img-20240602-144147.jpg

PLZEŇ, 3. června 2024 - Správa veřejného statku města Plzně ráno v neděli 2. června 2024 vypravila autobus, který zastavil před borskou věznicí. Nastoupilo do něj deset odsouzených s doprovodem a vypravili se uklízet zelený prostor mezi ulicemi Sukova a Borskou ulicí o ploše cca 5 hektarů. I přes nepřízeň počasí se podařilo celkem naplnit nepořádkem 3 kontejnery o obsahu 33 kubíků. 

Spolupráce věznice se zmíněnou organizací pokračuje. Začala letos v dubnu prvním zkušebním kolem, kdy tři odsouzení pomáhali s úklidem jižního břehu Velkého Boleveckého rybníka. Dopadlo to na výbornou. Byla domluvena další rozsáhlejší spolupráce při úklidu velmi znečištěného prostoru na Borech. Společnost Čistá Plzeň  přistavila kontejnery na odpad, kterého bylo více než dost. Ke spolupráci byla přizvána Městská policie Plzeň, která na místě řešila po své linii osoby bez domova. 

Odsouzení byli při práci rozděleni do dvou skupin, každá dostala za úkol vyčistit přidělený prostor. Odpadky sbírali do pytlů, které stahovali k cestám, kde je naložil svozový vůz. Celkem bylo sebráno 6 tun odpadu a vězněné osoby odpracovali celkem 80 hodin. Během úklidu bylo nalezeno kromě různého druhu nepořádku také cca 150 ks použitých injekčních stříkaček a malé kotě, kterému byl zajištěn odborný odvoz Městkou policií Plzeň.

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/plzen/aktuality/img-20240602-134338-1-002.jpg

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.