Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 22. května (VS ČR) - V pondělí dne 21.5.2024 proběhla schůzka vedení Věznice Plzeň a společnosti Daimler Buses Česká republika s.r.o. v čele s ředitelem věznice plk. Drahoslavem Červinkou a ředitelem výrobního závodu Gregorem Czaikou ohledně vzájemné spolupráce. V těchto dnech probíhá kvalifikace odsouzených přímo v areálu věznice na pozice svářečů. Po takřka půlročních přípravách a vybavování výrobních prostor, tak budou moci koncem června zahájit ostrou výrobu malých dílů a komponentů pro autobusy Mercedes-Benz a Setra.

Obě strany jsou z dosavadní vzájemné spolupráce nadšené. Vedení Věznice Plzeň tímto krokem pokračuje ve snaze zaměstnat co nejvíce odsouzených, a tím zajistit v rámci resocializace, jejich snazší vstup do běžného života, po jejich propuštění. Holýšovský výrobní závod Daimler Buses dává touto spoluprací druhou šanci odsouzeným a zároveň tak řeší aktuální nelehkou situaci na trhu práce.

Přejme si, aby takto započatá spolupráce vedla ke spokojenosti všech zúčastněných stran a zároveň umožnila nový start do života odsouzeným, kteří dle slov ředitele výrobního závodu mohou, v případě kvalitních pracovních výkonů, po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody nastoupit do pracovního poměru ke společnosti Daimler Buses Česká republika s.r.o.

Co více si na začátku od vzájemné spolupráce přát? Snad jen, aby tímto směrem pokračovala i nadále.

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/plzen/aktuality/daimler.png

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.