Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 10. října 2022 (VS ČR) - Setkání s více než 30 seniory, kteří ať jako občanští zaměstnanci či příslušníci pracovali ve Věznici Pardubice, proběhlo v pátek v prostorách věznice.

Všechny přítomné nejdříve přivítal ředitel věznice. Co se za tu dobu, co opustili bránu věznice, změnilo? Jaká je nynější struktura? Změnili se odsouzení? Tyto a další informace o tom, co vše nového ve věznici je, co se událo, si senioři vyslechli a shlédli při prezentaci prvního zástupce ředitele.

Po společném obědě následovala prohlídky vnitřních prostor. Bývalí zaměstnanci zavzpomínali na dobu své služby a práci s odsouzenými a měli možnost porovnat tyto činnosti při rozhovorech se stávajícími zaměstnanci. Velmi aktivně se zajímali o stávající situaci.

Na naše seniory nezapomínáme a víme, jakou část života věnovali práci v ozbrojeném sboru a jako poděkování bylo i toto setkání. Odnesli si nejen zážitky, nové poznatky, ale i med od našich včeliček a levandulové sáčky, které ušili odsouzení na terapeutickém centru.

Pozitivní hodnocení za realizaci takového vydařeného setkání bylo na obou stranách. „Moc děkuji za organizaci krásného setkání. S kým jsem mluvil, každý kvitoval, jak to bylo hezky připravené. Ještě jednou dík za Vaši práci a starost.“ sděluje bývalý zaměstnanec. A další k tomu poté píše: „Děkuji, asi ne jen za sebe, za uskutečněné setkání důchodců, které bylo vydařené obsahově ale i pocitově, z našeho trochu zastaralého pohledu.“ Pavel Volt, důchodce, 1943.                                                                                                                                                                                                                                        zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X