Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 1. července (VS ČR) – Každá vstupující osoba je před vstupem do objektu věznice podrobena měření tělesné teploty. V případě, že u vstupující osoby bude změřená teplota vyšší jak 37,0 °C, nebude umožněn této osobě vstup do objektu věznice.

Vstup do organizační jednotky pro pracovníky soudu, státního zastupitelství, advokáty, NNO, duchovní a sociální služby, PMS a osob blízkých vězněným osobám (dle zákona č. 169/1999 S., § 19, ve znění pozdějších předpisů) se realizují v počtu nejvíce dvou vstupujících osob při zajištění a využití přiměřených preventivních a hygienických opatření, tj. použití ochranného prostředku dýchacích cest jako ústenka, rouška, respirátor, šátek, šál nebo jiný prostředek, který brání šíření kapének, a po podpisu prohlášení, že není v karanténě a neléčí se s infekčním onemocněním.

Při ověřování totožnosti si vstupující osoba na výzvu příslušníka sejme z obličeje ochranné prostředky dýchacích cest tak, aby mohla být provedena její identifikace.

Na návštěvu osob blízkých může přijít pouze jedna osoba. Pokud tato osoba je mladší 15 let, pak je povolen vstup dvěma návštěvníkům. Dospělá osoba musí podepsat prohlášení, že není v karanténě a neléčí se s infekčním onemocněním s tím, že toto prohlášení se vztahuje i na osobu mladší 15 let, kterou doprovází. Uspořádání stolů pro návštěvy je v jedné řadě, u jednoho stolu budou sedět jen dvě osoby (v případě návštěvy osoby mladší 15 let tři osoby), vzdálenost mezi osobami v řadě musí být 2 metry. Stoly jsou vybaveny ochrannými a odnímatelnými zábranami z plexiskla.

Při návštěvách není možný fyzický kontakt mezi návštěvou a vězněnou osobou, stejně tak není možná konzumace jídla. Všichni účastníci návštěv jsou povinni používat ochranné prostředky.

zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X