Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 16. června (VS ČR) - Navštívili nás kolegové z Polska. Znovunavázaná spolupráce české a polské vězeňské služby, 3 věznice a její specifika, historie a současnost a další témata byla náplní 4 dní pobytu polské delegace v České republice.

Ve Věznici Pardubice se seznámili s výkonem trestního opatření odnětí svobody, se specializovanými oddíly trvale pracovně nezařaditelných. Velký zájem byl o „Otevřenou věznici“ v Jiřicích. Projekt byl inspirací pro obdobný projekt chystaný v Krakovské oblasti. Setkání pokračovalo pracovním obědem s ředitelem kanceláře generálního ředitele, při kterém se probírala aktuální témata vězeňství v obou zemích. V Praze nechyběla prohlídka Strahovského kláštera. Společná Česko-polská historie, působení vězeňské duchovenské péče a seznámení s programem Vězňova cesta zajišťovala předsedkyně Vězeňské duchovenské péče. Naši polští kolegové absolvovali pracovní setkání s regionálním ředitelem, kde mimo jiné došlo i na perspektivy dalšího rozvoje. Historie a současnost Věznice Mírov a její prohlídka, to byla poslední témata v České republice.

Obě strany ocenily otevřenost jednání, vzájemnou prospěšnost výměny zkušeností a uplatnitelnost poznatků ve vlastní praxi a těší se na další spolupráci.                      zuj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X