Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 9. září (VS ČR) - Ve Věznici Pardubice se uskutečnilo setkání k inovativnímu projektu Tichý oddíl. Jeho třetí běh odstartuje 27. září 2024. Projekt je realizován ve spolupráci Vězeňské duchovenské péče, Věznice Pardubice a spolkem Komunitní centrum Petrklíč. Právě o projektu a mnohých dalších navazujících tématech hovořil s ředitelem věznice plk. Jaroslavem Rozsívalem hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Setkání se zúčastnili i další významní hosté.

Tichý oddíl je výstupem tříletého projektu Podané ruce mentora, který byl podpořen v rámci Norských fondů a právě prochází standardizací v rámci Vězeňské služby ČR. Věznice Pardubice je první věznicí v ČR, kde byl tento program již dvakrát pilotován. Inspirace pochází z norské nejtěžší věznice Halden, kde je tento program pod názvem Retreat house realizován. Dle dostupných zahraničních statistik se výrazně podílí na snižování recidivy trestné činnosti těch, kteří jím prošli. Projekt je ve Vězeňské službě ČR svým pojetím při zacházení s odsouzenými jedinečný.

Cílem setkání hejtmana Pardubického kraje, náměstka primátora města Pardubic, hlavního kaplana VS ČR, předsedkyně VDP, ředitele věznice a dalších bylo hledání možností postpenitenciární podpory odsouzených, doprovázení při návratu zpět do společnosti a nastartování či podpoření jejich desistance, ukončování jejich kriminální kariéry.     

 

zuj  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X